TIPPEK | Weboldal készítése: nem éri meg elkapkodni
Weboldal készítése: nem éri meg elkapkodni
2020-04-21 15:15:00Kép: webrolling.hu
Az utóbbi napokban folyamatosan azt hallhattuk: a megfelelő webes jelenlét életeket ment. Sokan csak most döbbentek rá: ha egy kicsit jobban odafigyelnek a weboldalukra, most megspórolhatnák az idegeskedést. Egyre több az elkapkodott internetes oldal, és sajnos a műfaj kitermelte a maga hiénáit is. Sokan kínálnak weboldalt két nap alatt. Megmutatjuk, miért nem érdemes sietni akkor sem, ha úgy érezzük, minden nap veszteség.

Egy honlapnak meg kell érnie

Nem lehetetlen két nap alatt jó honlapot építeni. Az sem kizárt, hogy a honalpunk azonnal lendít az üzletmeneten. De ha egy gyorsan összerakott weboldal mögött nem áll kellő tapasztalat, a rendszer könnyen összeomolhat.

A Webrolling több éve foglalkozik weboldalak készítésével és üzemeltetésével. A cég szakértői azt javasolják: bár a jó marketing és a jól időzített megjelenés tényleg nagy bevételt hozhat, érdemes behúzni a kéziféket. A lassítás mögött több ok is áll:
 
  • Gyorsan nem lehet stabil rendszert építeni. Bármennyire sablonos és kipróbált megoldásokkal dolgozik valaki: ha nem a szoftverben van a hiba, akkor az értékesítés folyamatába csúszik valami. Érdemes legalább annyi időt szánni a weboldal készítésére, hogy végiggondoljuk: tényleg lesz-e vásárló a webshopban, vagy tényleg tudni fogunk-e fogadni hirtelen 20-30-300 megrendelést.


 
  • A webes világban fontos az egyediség. Két nap alatt lehetetlen minőségi szöveget írni, letisztult, beszédes megjelenést tervezni. Sokkal jobb, ha egy biztonságosan működő, jól felépített tartalmat mutatunk a hozzánk érkezőknek, mintha egy pánikszerűen összerakott felülettel találkoznak.


 
  • Egy weboldalnak "be kell érnie". Ahhoz, hogy igazán jól működjön, a keresőmotoroknak fel kell térképezniük a site-ot. A tökéletes weboldal fejlesztéséhez felhasználói adatok gyűjtésére is szükség lehet. Az első néhány hónap az intenzív fejlesztésről szól. Mint az utána következő összes többi is.


Mit tegyünk, ha mégis gyorsan kell a honlap?

Persze van olyan, hogy tényleg életbevágóan fontos, hogy szinte azonnal weboldalunk legyen. Ilyenkor a legtöbb, amit tehetünk, hogy segítjük a honlapon dolgozó szakemberek munkáját.

Keressünk egy megbízható webfejlesztő céget. Ha sürgős, érdemes olyan vállalkozást választani, akik nem csak elkészítik a honlapot, de a tárhelyet is ők maguk szolgáltatják. Ez leegyszerűsíti az ügyintézést, így időt nyerhetünk.

Igyekezzünk minél pontosabban megtervezni a weboldalt! Gyűjtsük össze a képeket, írjuk meg a szövegeket, vagy állítsuk össze az anyagot - így már nem ránk kell várni a munka befejezéséhez. Jó ötlet, ha már előre megírjuk az adatkezelési tájékoztatót és a szükséges szabályzatokat is.

Egy megbízható cég, ha nem is két nap alatt, de belátható időn belül igényes, gyors, biztonságos weboldalt tud készíteni nekünk. Egy esetleges baki vagy összeomlás nem éri meg a kapkodást.

(x)