TIPPEK | Biztosítson webáruháza részére hatékony fizetési megoldásokat!
Biztosítson webáruháza részére hatékony fizetési megoldásokat!
2020-02-21 05:06:00Unas.hu
A webáruházaknál mindig fontos kérdés, hogy milyen fizetési megoldásokkal érdemes dolgozni. Természetesen az utánvétel és az előreutalás a legismertebb módszer, azonban már egyre több vásárló választja az újabb lehetőségeket is. Ismerje meg a népszerű fizetési módokat, és biztosítson kényelmes lehetőségeket a vásárlói számára!

Utánvét és előreutalás

Az emberekben élő bizalmatlanság miatt Magyarországon az egyik legnépszerűbb fizetési mód az utánvét. A bizalmatlanság nem feltétlenül alaptalan, hiszen a média számos alkalommal azt erőlteti, hogy kizárólag akkor fizessenek, ha már a megrendelt termék a kezükben van. Azonban a kártyatársaságok maximálisan védik a kártyabirtokost, így sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát, aki bankkártyával fizet.

A szállító cégek többsége már biztosítja a POS terminálos lehetőséget, hogy a futárnál is egyszerűen lehessen bankkártyával fizetni. Azonban a webáruházak számára ez ugyanúgy utánvételnek számít, a fizetési mód minden költségével együtt. Az utánvét választása esetén ugyanis a futárcégek kezelési jutalékot kérnek, amely megterhelő lehet a webáruház számára. Érdemes azonban kiemelni az utánvét legfontosabb előnyét is, hiszen így olyan emberek is vásárolhatnak, akik más fizetési lehetőségekkel nem szeretnének.

Banki lehetőségek

Magyarországon 1999 óta elérhető a virtuális POS terminál az online fizetések alkalmával, ami az üzletekben is használatos kártyaolvasó terminált helyettesíti. Virtuális POS terminál segítségével a megrendelést követően a vásárló egyszerűen és kényelmesen, a bankkártya adatainak megadásával rendezheti a termékek összegét. Az Unas webáruházak használatával Ön számos online fizetési lehetőséget biztosíthat vásárlói számára, hogy mindenki a számára kedvező módon fizethessen.

Jelenleg többek között az OTP és a K&H, illetve a a CIB Bank és az Unicredit is biztosít online fizetést a virtuális POS terminállal. A banki megoldások nagy megbízhatósággal használhatók, azonban a bankok akár 2-2,5%-os jutalékot is kérhetnek. Számos esetben pedig csak ugyanannál a banknál nyitott bankszámlára írják jóvá a befizetett összeget.

Modern online fizetés

A PayPal segítségével az ügyfelek online virtuális bankszámlát hozhatnak létre. Így bármelyik PayPal fiók tulajdonosa egyaránt képes pénzt küldeni és fogadni. Webáruházban való vásárlás esetén a PayPal használatával a virtuális számlán található egyenlegből is kifizethető a megrendelt termékek költsége.

A magyar fejlesztésű Barion szintén hasonló opciókat kínál, mint a PayPal. A rugalmasságot és költséghatékonyságot tekintve azonban a Barion kedvezőbb, és magyar ügyfélszolgálattal is rendelkezik. A virtuális pénztárcában található e-pénzzel akár éttermekben és boltokban is fizethet, illetve parkolójegyet is vásárolhat mobilalkalmazás használatával.

(x)