TIPPEK | Ezekkel az eszközökkel stabilizáljuk az üzleti kapcsolatokat
Ezekkel az eszközökkel stabilizáljuk az üzleti kapcsolatokat
2020-02-21 04:22:00horizontiroda.hu
A kapcsolatrendszer fontossága alapvető az üzleti világban. A jó partneri viszony széles körű üzleti előnyökkel járhat. Ezért annak megszilárdítása nem csupán a céged/márkád adott helyzetét erősíti, de az üzleti bővülés lehetőségét is elősegíti. És hogy tudunk tenni a stabil kapcsolatokért? Hogyan tudunk mindig ügyfeleink fejében lenni, miközben kapcsolati hálónkat is ezzel egyenes arányosan bővítjük? Jöjjenek gyakorlati tippjeink!

Használj levelezőlistát!

Az elmúlt évek partnereinek listájából, a begyűjtött névjegykártyákból érdemes levelezőlistát készíteni. Hatásos stratégia az alkalmi levelezések folytatása. Az aktuális ünnepekre és szezonalitásra mindig figyeljünk, és a partnerség évfordulójának megünneplése is jó lehetőség egy levélre. Ezek a kis meglepetések vagy köszönetnyilvánítások éreztetik partnereddel, hogy kiemelten veszed figyelembe őket.

Mondj köszönetet év végén is!

Ügyfeleid téged választottak? Akkor újra és újra köszönd meg nekik. Év végén akár kreatív ajándékban is gondolkodhatsz, de egy szívhez szóló üzenet is fantasztikus hatású. Törekedj, hogy ne sablonos köszönetet mondj, hanem fűszerezd akár humorral vagy üzleti kapcsolatotok főbb pontjainak összefoglalójával!

Események

Az üzleti figyelmesség egyik kifejező ereje a különböző rendezvények megszervezése is. Ezeket az eseményeket használhatod ismerkedésre, kötetlen szórakozást kínálva. Például mit szólsz egy sportnaphoz, mely multi partnerednek szól, vagy egy gokart pálya zártkörű kibérléséhez? Azt ajánljuk, szakértő támogatását kérd a minőségi rendezvény megszervezéséhez. Profi segítséget a Horizont oldalán kaphatsz, ahol trendi megoldásokkal és 17 évnyi tapasztalattal állnak az élménydús partnerprogramok, vagy akár nagyszabású események megszervezésében a rendelkezésedre.

Ne feledd, a szórakoztató események - akár rendszeresen szervezve - megalapozhatja a jövőbeni sikeres együttműködéseket. Szeretnél új megoldásokban gondolkodni? Akkor a csapatépítő tréningeket bővítheted úgy, hogy a partnereidnek is lehetősége legyen részt venni rajta. Mi hozhatna közelebb ügyfeleidhez, ha nem az ilyen események?

Gratulálj partnered sikereihez!

A partnereidet mindenképp kövesd a közösségi felületeken (pl. Talkwalkerrel), és kerülj képbe aktuális sikereikkel kapcsolatban. Elsők között legyél, aki gratulál eredményeikhez. Ez a fajta kapcsolatépítés az egyik legkiemelkedőbb, hisz megbecsülés és odafigyelés vezérli, ami fontos az üzleti életben is.

Váratlan öröm

Alkalomtól függetlenül is okozhatsz meglepetést partnerednek. Lehet ez kézzelfogható ajándék, de bármilyen figyelmesség, például egy színházjegy vagy ebédmeghívás is. Nem azt mondjuk, hogy ess túlzásokba, és nem kell ajándékokkal való elhalmozásra gondolni, de időről időre egy kis illedelmes gesztus kiemel az üzletfelek közül.