TIPPEK | Hogyan lehet saját weboldalunk?
Hogyan lehet saját weboldalunk?
2019-05-25 15:28:00Rackhost
Saját weboldalra manapság már szinte mindenkinek szüksége van, az elkészítése azonban egyszerűbb, mint gondolnánk. A Rackhost Zrt. szakértőinek segítségével bemutatunk 4+1 lépést, melyek szükségesek a saját weboldal létrehozásához.

1.Domain név választás

A weboldal létrehozásához mindenekelőtt szükség van egy domainre. Ez az a név, mely megjelenik a böngészőben és azonosítja honlapunkat. Az URL www. utáni része.

Ügyelni kell arra, hogy a név legyen megjegyezhető és közben egyedi! Utaljon a vállalkozás tevékenységére! Legyen viszonylag rövid és a speciális karakterek alkalmazását kerüljük el! Minél egyszerűbb szóban és írásban is továbbadni domain nevünket, annál könnyebben találnak ránk a potenciális látogatók.

Amennyiben a megfelelő név kiválasztásra került, el kell dönteni, milyen végződéssel legyen regisztrálva! Magyar nyelvű látogatók esetén ajánlott a .hu, míg angol nyelvterületen a .com. Nonprofit szervezeteknek a .org, vagy információs oldalaknak a .info. Több száz végződés közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt.

2.Domain regisztráció

Domain keresővel ellenőrizzük, hogy szabad-e a kiválasztott név! Amennyiben igen, regisztráljuk be egy tetszőleges domain regisztrátornál! Válasszunk egy megbízható szolgáltatót! Alapvetően a szolgáltatás szinte ugyanaz, érdemes a megbízhatóságon túl az árakat és a kezelőfelület egyszerűségét vagy a fizetési lehetőségeket figyelembe venni!

3.Webtárhely

A honlap létrehozásához webtárhelyre is szükség van, hiszen ezen tárolódnak a megjeleníteni kívánt adatok, információk. Általában a domain regisztrátorok webtárhely szolgáltatást is nyújtanak. Az egyszerűbb kezelés érdekében jó döntés lehet ugyanannál a szolgáltatónál igénybe venni mindkettőt.

4.Honlap elkészítése

Különféle sablonok segítségével mi magunk is össze tudjuk állítani a weboldalt, vagy bízhatjuk profikra is. Ez céljainktól és a rendelkezésre álló erőforrásoktól - emberi-, anyagi- és idő egyaránt - függ. Nekünk kell eldönteni, melyik utat választjuk.

4+1. Folyamatos frissítés, karbantartás

Természetesen sohasem tekinthetünk késznek egy weboldalt. Folyamatosan mérnünk és elemeznünk kell a látogatók viselkedését, majd ez alapján optimalizálni. Továbbá a megosztott információk tekintetében is naprakésznek kell lennünk! Mindig friss, aktuális híreket tegyünk közzé és amit kell, változtassunk meg! Hiába készítettünk jó weboldalt, ha a karbantartásról elfeledkezünk.