TIPPEK | Hogyan rendezzünk le gyorsan egy lakásfrissítést?
Hogyan rendezzünk le gyorsan egy lakásfrissítést?
2019-05-24 11:05:00Otthonokesmegoldasok.hu
Itt a tavasz, beköszönt a jó idő, és egyszer csak ezt érezzük, hogy szükségünk van valamilyen meghatározó változásra, legalábbis ami az otthonunkat illeti.

Ilyenkor nemcsak a természet éled újjá, hanem a környezetünk is új külső, új megjelenés után vágyik. Hogyan lehet gyorsan felfrissíteni a lakásunkat anélkül, hogy túl sokat költenénk rá?

A pénz nem minden, de jó, ha van. Mégsem kell vagyonokat áldozni azért, hogy kicsit feldobjuk az otthonunk hangulatát, hogy méltón ünnepeljük ezzel is az új évszak beköszöntét. A téli összkép tökéletes érzéssel töltötte el a hideg estéken hazaérkezőt. Finom meleg, puha és átölelő hangulat azonban cserére vár, mert azt érezzük, hogy már nem vagyunk olyan elégedettek, mint korábban. A lakásfelújítás, frissítés azonban most nem szó szerint értendő, nem azt fogjuk hangsúlyozni, hogy mennyibe fog kerülni egy teljes tatarozás. Apróbb trükkökkel is el lehet érni, hogy méltónak érezzük otthonunkat a közelgő tavaszhoz!

Hogyan lehet kevés pénz ráfordításával kihozni a legtöbbet?
 
  • A téli meleg, otthonos érzést keltő dolgainkat egy tisztítás után csomagoljuk el a következő szezonra. Tavasszal már nincs szükségünk olyan eszközökre, mint a pihe-puha meleget adó takarók, vagy a túlságosan sok lámpa. A jó idő beköszöntével ezeket a tárgyakat kevesebbszer vesszük a kezünkbe, porosodhat, a napfénytől kifakulhat.
  • Válasszunk ki egy falat a lakásunk egy pontján. Ezt a falat fessük vagy színezzük át egy üde, tavaszias színnel. Ha valaki ennyire sem szeretne koszolni, akkor érdemes falmatricázni, esetleg pöttyös mintát festeni. Ez visszafogottabb dekorálása a falnak, de kétségtelenül feldobja a lakás összhatását!
  • Az ablakok párkányára akár kívül, akár belül, de helyezzünk tavaszi hangulatot idéző virágokat. A napsütötte ablakokba levendulát, a félárnyékos párkányokra fűszernövényeket, például bazsalikomot, ha csak virágban gondolkozunk, akkor a hagyományos muskátli kombinálva egy kis szúnyogriasztóval lesz az ideális.
  • A télies hangulatot előidéző nehéz függönyöket cseréljük át könnyed, levegős típusokra. A bátrabbak extrémebb színvilágot is kipróbálhatnak, ami harmonizál a festett fal színével!
  • A díszpárnák huzatját is itt az ideje átcserélni mind a nappaliban, mind a hálószobában, de a konyhai székek párnáiról se feledkezzünk meg!
  • Ha nincs hangsúlyos és nagy területet befedő szőnyegünk, akkor szerezzünk be friss, tavaszias hangulatot idéző színűt vagy mintázatút.
  • A képkereteinkben lévő kisebb-nagyobb képek cseréjére is szánjunk egy kis időt! Sőt, kis ráfordítással új kereteket is beszerezhetünk, amiket aztán kedvünk szerint dekorálhatunk.


Ha ezek a tippek nem váltják ki a mindent elsöprő változás érzését, akkor még mindig ott van a lakás egyes bútorainak a teljes átrendezése. Ehhez használjuk bátran a feng shui tanácsait, vagy csak szimplán vegyük elő spontaneitásunkat, hogy valami igazán fantasztikusat hajtsunk végre otthonunkban!

(x)