TIPPEK | A rendezvényszervezés rejtett titkai
A rendezvényszervezés rejtett titkai
2019-05-23 10:03:00luxuryevent.hu
Aki egy rendezvény megszervezésére adja a fejét, az igazán nagy fába vágja a fejszéjét. Hiszen egyszerre kell ügyelnie minden részletre, és tökéletesen kézben tartania minden fontos feladatot. Éppen ezért, akinek nincs benne gyakorlata, könnyen beletörhet a bicskája. Bemutatunk pár tippet, hogy milyen dolgokra érdemes odafigyelni, hogy sikeres legyen az esemény.

Az első és legfontosabb, hogy megtaláljuk azt a helyszínt, ami tökéletesen megfelel a rendezvény stílusának, méretének és nem utolsó sorban belefér a költségvetésbe. Hiszen a legtöbb rendezvényhez minden esetben készíteni kell egy költségvetést, hogy a végén ne érjen meglepetés.

Az is meghatározó szempont, hogy a dekorációt időben el kell kezdeni szervezni, mert sok múlhat azon, hogy a dekoráció illik-e az egész rendezvény stílusához. Ebbe beletartozik a dekor megtervezése, beszerzése, elkészít(tet)ése és kihelyezése.

Ki kell választani különböző zenei, fény- és hangtechnikai effekteket, azokat meg kell tervezni és el kell készíteni, vagy éppen egy ezekkel foglalkozó céget megbízni.

Ki kell találni a különböző szórakoztató programokat, esetenként ehhez közreműködőket találni, hívni, sőt ha van rá lehetőség, akkor egy ceremóniamestert is fel lehet kérni, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, így könnyedén terelgeti az estét az elvárt irányba.

Ha van igény a rendezvény fontos pillanatainak a megörökítésére, akkor egy profi fotós szerződtetése is a fő feladatok közé tartozik.

Eddig nem esett róla szó, de minden rendezvény elengedhetetlen eleme a catering. Fontos, hogy az ételek összhangban legyenek a rendezvénnyel, valamint a minőségük is kifogástalan legyen. Még a legnívósabb rendezvényből is el tud venni egy nem megfelelő ételszolgáltatás.

Ahogy láthatjuk, nem kevés dologra kell odafigyelnie annak, aki egy igazán minőségi rendezvény megszervezését vállalja, így vannak esetek, amikor egy jó nevű rendezvényszervező csapat kincset érhet.

Egy igazán profi csapat tudja, hogy egy rendezvény sikere nagyban múlik a személyre szabott, kreatív ötleteken, megoldásokon. Hiszen akadhatnak olyan ötletek, amik elsőre nem is ugranak be, akár mint helyszín, vagy akár programlehetőség. Pont ebben nyújthat segítséget egy olyan brigád, akik mögött már több száz, de akár több ezer sikeres rendezvény van.

Egy igazán tapasztalt csapatnak nem esik nehezére, hogy kézben tartsa az egész esemény irányítását, felügyeljen, és hatékonyan közreműködjön minden kritikus helyen, valamint felhőtlen szórakozást nyújtson mind a házigazdának, mind a vendégeknek egyaránt.

Az, hogy mindez mennyibe kerül, azt csapata válogatja, de ettől függetlenül érdemes olyat keresni, akik a minőségben nyújták a luxust, nem pedig az árak tekintetében.

(x)