TIPPEK | 4 tanács, hogyan vágódj be egy találkozón
4 tanács, hogyan vágódj be egy találkozón
2018-07-07 17:53:00Kép: Pexels
Minden networking találkozó valós lehetőséget nyújt számodra új üzleti kapcsolatok kialakítására. Semmi haszna azonban, ha végig csak a felkínált frissítőket lesed, és valójában nem beszélgetsz senkivel. Ahhoz, hogy megérje az időbefektetést, jó benyomást kell keltened másokban, emlékezniük kell rád!
 
  • 1.Légy naprakész - Egy lista segíthet

Mielőtt megjelennél a találkozón, mindig célravezető egy kis kutatást végezni, így összeszedheted, kik állnak érdeklődésed középpontjában, mely előadóknak vagy részvevőknek szeretnél mindenképp bemutatkozni. Az esetek többségében rendelkezésre áll egy programterv a rendezvény előtt, így lesz időd felkészülni rá. A résztvevőkről informálódhatsz az esemény Facebook-oldaláról, vagy ha ilyen nincs, kutathatsz bármely releváns közösségi média felületen említések után. Amint összeállt a lista, tudni fogod, kire figyelj a helyszínen.
 
  • 2.Névjegykártya - A kötelező kiegészítő

Ha még nincs névjegykártyád, gyorsan pótold. Sokkal hitelesebb és szakmaibb megjelenést kölcsönöz, ha egy minden szükséges adatot tartalmazó kártyát adsz át, mintha őrült tempóban egy papírra vagy a telefonodba próbálnál irkálni. Bizonyosodj meg róla, hogy megfelelő mennyiség van nálad, és cserélj kártyát azzal, akivel szerinted megéri tartani a kapcsolatot. A névjegykártya egyfajta emlékeztetőül is szolgál, hogy találkoztak veled.
 
  • 3.Együtt a liftben - Avagy te magad másfél percben

Az elsőre furcsán hangzó helyzet meglehetősen hatékony eszköz. Egy networking találkozón két dologra kíváncsiak rólad: ki vagy, és mivel foglalkozol. Ahhoz, hogy biztosan eredményesen mutatkozz be, készülj fel egy rövid, tömör ismertetőre magadról, ami összefoglal minden fontos információt.
 
  • 4.Megjelenés - Önmagad pozicionálása

Ugyan azt mondják, egy könyvet ne a borítója alapján ítélj meg, mégis rengeteget elárul hozzáállásodról, hogyan pozícionálod magad. Ez nem csak a ruházatodra, de ápoltságodra és személyi higiéniádra is vonatkozik. Ha van dress code, alkalmazkodj hozzá. Ha nincs, gondold végig, milyen típusú programon fogsz részt venni. Képzeld magad az ügyfelek helyébe, vajon milyen öltözetben látnának szívesen? Ha kétségeid vannak, légy inkább elegánsabb, semmint hogy ápolatlan külsővel jelenj meg.

"A világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a BNI heti rendszerességgel megtartott üzleti találkozóin egymást jól ismerő vállalkozók találkoznak - mondta Ferling József, a BNI® kommunikációs igazgatója. - "Minden üzleti kapcsolat az első benyomással indul, fontos tehát, hogy felkészültek legyünk és legjobb formánkat hozzuk."