TIPPEK | Tippek a vállalkozáshoz
Tippek a vállalkozáshoz
2017-08-22 09:01:00Entreprenuer.com
4 tipp a sikeres kátyúmentesítéshez Zechariah Newman-tól, az Entreprenuer.com vendégszerzőjétől:
 
  • A kudarcok megerősítenek! Mind emberek vagyunk, hibázunk, szinte minden egyes nap. Meg kell tanulnunk elűzni a gomolyfelhőket, megérteni a problémát, a nehézségeket pedig a javunkra kell fordítani és aszerint cselekedni. Minden egyes sikertelen kísérlet egy új, előre tett lépést jelent!
  • Mindig előre kell nézni! A piaci változások mindannyiunk karrierjére hatással vannak. Egy vállalkozás esetében épp ezért mindig felkészültnek kell lenni, előre tekinteni, új megoldásokon gondolkodni, amelyek nemcsak a munkafolyamatokat segíthetik, de egy nem várt krízishelyzetben is mankóként szolgálnak.
  • A leleményesség előny! Ismerd meg versenytársaidat, tudd megkülönböztetni magad a többitől! A mai nagyvállalatok is kicsiben kezdték: látták, hogy csinálják versenytársaik, szembe úsztak az árral, és megpróbáltak még jobban teljesíteni. Sokaknak sikerült! Járj nyitott szemmel, de mindenekelőtt fókuszálj a saját értékeidre!
  • Teljesen jelen kell lenned! Nem változtathatsz a múlton, de ha a jelenre koncentrálsz, megváltoztathatod a jövőd! Ha nem vagy jelen az életedben és a munkádban, a lehetőségek szétfolynak a kezeid között. Ahhoz, hogy képes légy előre haladni, először a mában kell sikeressé válnod!


Avidor András, networking szakértő szerint: "Az üzleti partnerség a vállalkozói siker egyik leghatékonyabb formája. Ha valamit tudatosan csinálunk, az sokkal eredményesebb, mintha ösztönből cselekednénk. A BNI® 30 év, és világszerte 220 000 tag tapasztalata mellett jelöli meg a szervezeten belüli legfőbb irányt, a jutalékmentes üzleti partnerség kialakítását. A tudatos ajánlatadás két fél esetén úgy valósul meg, hogy aki ad, az kapni is fog cserébe. A BNI Magyarországon belül idén mintegy 22.000 jutalékmentes ajánlást adtak a tagok, ezzel több, mint 27,5 milliárd forintnyi többletbevételt generálva egymásnak".