TIPPEK | Tippek a vállalkozás beindításához
Tippek a vállalkozás beindításához
2015-12-11 14:58:00Forrás: BNI
Belevágni egy saját vállalkozásba egyszerre kockázattal és izgalommal teli, hiszen rengeteg kihívás és kemény munka vár arra, aki az üzleti önállósodás útját választja. Gyakran azért választják a vállalkozók útját az emberek, mert függetlenségre és szabadságra vágynak. Ekkor még nem látjuk előre, hogy milyen küzdelmek és kudarcok várnak ránk.

A vállalkozás beindítása után a kezdeti időszak mindig nehezebb, főleg azért, mert magunk számára nehezítjük meg azt az elvárásainkkal és a berögzült nézeteinkkel. Ezért arra van szükség, hogy magunkba nézzünk: "Arra gondoltam, ha azt akarom, hogy a vállalkozásom jól működjön, meg kell győződnöm róla, hogy én is jól működök" - írja Shannon Kaiser, az Entrepreneur szerzője, több bestseller írója. Vállalkozóként a cégünk mi magunk vagyunk, így ha mi nem működünk megfelelően, akkor kijelenthetjük, hogy a vállalkozásunk sem fog. Ezért Kaiser szerint ezeket az egyszerű tanácsokat érdemes megfogadni, amikor saját céget indítunk!

1. Szeresd meg a kemény munkát - kifizetődik majd!
2. Mindig pontosan ott vagy, ahol épp lenned kell.
3. Akkor fog jönni az a bizonyos lehetőség, amikor megfelelő az idő; jelenleg még éppen azzá az emberré válsz, akivé kell, hogy megkapd a lehetőséget.
4. El kell hinned, hogy láthasd!
5. Amire koncentrálsz, az nőni fog, szóval arra koncentrálj, amit szeretnél ahelyett, amit nem!
6. Azelőtt cselekedj, hogy készen állnál! A magabiztosság a cselekvésben látszik igazán.
7. Minél előbb találj egy mentort! Ő fog segíteni, hogy tanulj az utad közben.
8. Koncentrálj a küldetésedre, ne a pénzre!

"Minden magyar vállalkozóban - legyen kezdő vagy már tapasztalt - ott lakozik a siker lehetősége - mondja Avidor András networking szakértő, a BNI Magyarország igazgatója. - Ugyanakkor mentorra, folyamatos tanulásra és megbízható üzleti kapcsolatokra nekik is szükségük van ahhoz, hogy még eredményesebbek lehessenek, és ezek azok a tényezők, amelyeket szervezett, rendszeresen találkozó üzleti közösségekben lehet megtalálni." Hazánkban 2008 óta foglalkozik ezzel a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a Business Network International, amelynek közel 1000 magyar vállalkozás a tagja.