PÁLYÁZATOK | Társasjáték-készítő pályázat gyerekeknek és fiataloknak
Társasjáték-készítő pályázat gyerekeknek és fiataloknak
2023-12-19 13:10:00Infografika: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
2024-ben 21. alkalommal rendezik meg az Európai Unió tagállamaiban, így hazánkban is a Biztonságos Internet Napot (SID). Ez jövőre február 6-án lesz.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által üzemeltetett magyar Safer Internet Center társasjáték-készítő pályázatot hirdet az eseményhez kapcsolódva gyerekek számára. A pályázat célja, hogy a fiatalok olyan társasjátékokat alkossanak, amelyekkel - az online világban megélt dilemmák, vagy az itt szerzett tapasztalataik hatására - újító és kísérletező módon reflektálnak az őket, kortársaikat, illetve a társadalmat érintő jelenségekre.

A pályázat benyújtásának módja:

Pályázni elektronikusan lehet. Az érvényes pályázatnak tartalmaznia kell egy videót, amely bemutatja a játék kellékeit (pl. tábla, bábuk stb.), valamint egy szövegfájlt, a játékszabályok leírásával. A videó maximum 5 perc hosszúságú lehet, melynek linkjét (pl.: Drive, YouTube), valamint a szöveges fájlt erre a címre küldjék el: sid2024@gyermekmento.hu. A pályázat eredményéről 2024. január 22. és 26. között fogjuk értesíteni a pályázókat. Beküldési határidő: 2024. január 7., éjfél

Az érvényes pályázathoz el kell készíteni mind a játékhoz szükséges kellékeket, mind a játékszabályt. Pályázni minimum 3, maximum 5 fős csoportokban lehet; a játékok anyaghasználatára nincs megkötés, így szabadon használható a társasjáték elkészítéséhez pl. fa, papír, újrafelhasznált műanyag, vagy a természetben található termések stb.

Kik jelentkezhetnek?

1.Általános iskola alsó tagozatos tanulói (1-4. évfolyam)
2.Általános iskola felső tagozatos tanulói (5-8. évfolyam)
3.Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

Díjazás a fenti három korcsoport szerint:

A beérkezett műveket a fenti három korcsoporton belül szakmai zsűri bírálja el. Mindegyik korcsoportban külön díjazzuk a beérkezett alkotásokat. Mindegyik korcsoport első tíz helyezését elért csapat értékes ajándékban részesül, valamint meghívást kap az Európai Unió tagállamaiban immáron 21. alkalommal megrendezésre kerülő Biztonságos Internet Napra (SID), ahol izgalmas programokkal várjuk őket. A főnyeremény az 1-4. évfolyamos diákok számára egy-egy LEGOŸ Education SPIKE Essential Set, az 5-8., valamint a 9-12. évfolyamos diákok számára pedig egy-egy LEGOŸ Education SPIKE Prime Set.