PÁLYÁZATOK | Már lehet pályázni az Érték és Minőség Nagydíjra
Már lehet pályázni az Érték és Minőség Nagydíjra
2019-05-02 10:25:00Az Érték és Minőség Nagydíj
2019. május 24-éig lehet pályázni a gazdaság egyik legrangosabb kitüntetésére, az Érték és Minőség Nagydíjra, és ezzel együtt a védjegy használati jogára.

39 főkategóriában lehet pályázni az egész Kárpát-medencéből az Érték és Minőség Nagydíjra mindazon vállalkozásoknak, akik tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelten fontosnak tartják az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállítását, illetve szolgáltatások nyújtását.

A konzultációs szakaszban összességében eddig több mint 100 magyarországi és határon túli érdeklődővel zajlottak az egyeztetések a pályázati főcsoportok széles spektrumán. Határainkon túlról, legnagyobb számban a legtöbb magyar lakta Erdélyből érdeklődtek. De a számok azt is mutatják, hogy az ország egyre több régiójából kívánnak jelentkezni, pályázni. A pályázat szakértő zsűrije előrelátó volt, amikor a meghirdetett főcsoportokat iránymutatónak szánta, mert az előzetes felmérések igazolták, hogy mind a termékek, mind pedig a szolgáltatások körében egyre gyakoribbak a komplex megoldások, azaz egyre nagyobb számban vannak jelen az új igényeket is kielégítő több funkciós termékek, integrált termék-szolgáltatás rendszerek.

A zsűri már a korábbi években is szembesült azzal, milyen sok területen hódítanak a különböző digitális technológiák. Ennek ellenére most is találkoztak olyan új, előremutató produktummal, amely megmutatja, hogyan lehet a legújabb technológiákat használni és alkalmazni, vagy hogyan lehet létrehozni új szolgáltatásokat az új technológiák által.


A zsűri a régiókban tett látogatása során úgy tapasztalta, hogy a hosszútávon
gondolkodó gazdaságok kiemelkedő lehetőségként tekintenek a minőségtanúsító védjegy megszerzésére, amely akár a nemzetközi törekvéseiket is segíteni tudja.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat nemzetközi jelenlétének fontos része a lokalitás különböző szintjein megjelenő együttműködési lehetőségek keresése, a meglévők megerősítése, a határainkon túli együttműködés. Éppen ezért egy határainkon túl működő szervezet is aktív segítséget nyújt a Kiírók között, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások is sikeresen kapcsolódjanak be a pályázati rendszer munkájába. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át szeptember 10-én.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója így fogalmazott: "A magyar elme híres az alkotó erejéről, kreativitásáról. A pályázatok megmérettetésről szólnak, arról, hogy a pályázók kiemelkedhessenek a középszerűségből. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy bevezetését is a fejlődés diktálta. A pályázat Kiírói Tanácsa elkötelezett híve a tudásbázis gyarapítás - minden eszközzel történő - támogatásának. Nekünk Kiíróknak is az volt a célunk, hogy ezen védjegypályázaton részvételt biztosítva egyenlő esélyt teremtsünk nemcsak Magyarország határain belül, hanem az azon kívül működő gazdasági szervezetek számára is, hogy bárki bizonyíthassa szakmai tudását és kreativitása magas színvonalát. A személyes tanácsadások során bebizonyosodott, hogy a határainkon túl élő magyarság megmaradása és gyarapodása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a megfelelő színvonalú termékek és szolgáltatások az anyaországban és a nemzetközi színtéren is piacra találjanak. A konzultációk során örömmel tapasztaltuk, hogy már nem csak Erdélyből érdeklődnek a védjegy iránt. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy híd az alkotók, a díjazottak és a fogyasztók között. Díjazottaink kirakatai a szakértelemnek és ötletességnek kiváló példával szolgálnak arra nézve, hogy a magyar nemzet is képes kiemelkedőt alkotni, érdemes ezeket a termékeket vásárolni, szolgáltatásokat választani, ezzel a honi ipart is védeni, hiszen ez mindannyiunk érdeke" - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2019-ben második alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegyalapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eseményeinek fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiemelt önkormányzati partnere Gyula Város Önkormányzata.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet és a tanúsító védjegy használati jogát önkéntesen benyújtott pályázat alapján lehet elnyerni. Pályázatot nyújthat be minden
magánszemély, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, egyéni vállalkozó, alkotóközösség. A pályázaton részt vehet minden, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áru, árucsalád, szoftver, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, mellyel rendszert alkothat. A pályázat tárgyát képezheti továbbá önálló szolgáltatás is. Az Érték és Minőség Nagydíj és Tanúsító Védjegy megtestesíti, kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét a valódi értékek iránt, ezért elismeri a tanúsított minőség jelentőségét. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet, és több pályázó is benyújthat közös pályázatot.

A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, és ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, mely az első évben díjmentes. A díjat - Balázs Károly grafikus művész által tervezett - kitüntető oklevél tanúsítja, jelképe az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer keretében a Pályázat Kiírói Tanácsa, a pályázat kiírói és a kiírókon kívül különböző cégek, intézmények, szervezetek is felajánlanak különdíjakat. Különdíjat csak a tárgyévben nagydíjat elnyert pályázatok és pályázók kaphatnak. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díjat, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíjakat, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díjat, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációs Nívódíjakat ajánlások alapján ítéli oda az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa.