PÁLYÁZATOK | A Tommy Hilfiger Fashion Frontiers Challenge
A Tommy Hilfiger Fashion Frontiers Challenge
2019-03-22 10:43:00Tommy Hilfiger
A Tommy Hilfiger felhívja a társadalmi vállalkozókat, hogy vegyenek részt a Tommy Hilfiger Fashion Frontiers Challenge elnevezésű kezdeményezésben.

A PVH Corp. tulajdonában lévő Tommy Hilfiger örömmel jelenti be, hogy mostantól várja a jelentkezéseket a Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge (A Tommy Hilfiger Divathatárok Kihívása) elnevezésű kezdeményezésének második éves fordulójában való részvételre. A globális program célja a startup, illetve a növekedési fázisban lévő vállalkozások támogatása olyan megoldások kidolgozásában, amelyek inkluzív és pozitív változásokat indítanak el a divatiparban. A program igen sikeres első évének lezárását követően a vállalat nagy izgalommal vág bele ismét azoknak a lehetőségeknek a feltárásába, amelyek elősegítik a divatipar fejlődését.

"Ennek a globális kezdeményezésnek az első fordulója inspiráló felfedezések sorozata volt: olyan hihetetlen ötletek kerültek napvilágra, amelyek a divat pozitívabbá és befogadóbbá tétele révén jelentős változásokat hozhatnak az emberek életébe" - mesélte Tommy Hilfiger.

"A Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge program második évében folytatjuk azoknak a társadalmi vállalkozóknak a mentorálását és támogatását, akik egész életüket teszik fel arra, hogy szolgálják az ügyet, amiben hisznek, mivel saját márkánk
DNS-ébe is ez a vállalkozó szellem és eltökélt optimizmus van kódolva."

A programban részt venni kívánó vállalkozásoknak egy projektjavaslatot kell benyújtaniuk az inkluzív divat témakörében. Egy többszintes, négyhónapos értékelési folyamat során a pályázók körét hat vállalkozásra szűkítjük le, amelyeket felkérünk, hogy az utolsó fordulóban dolgozzák ki projekttervüket a Tommy Hilfiger egy
melléjük rendelt, az adott téma szakértőiből álló csapatának segítségével Hollandiában, Amszterdamban, a Campus of the Future elnevezésű létesítményben. Véglegesített koncepciójukat a versenyzők a Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge program globális zárórendezvényén mutatják be 2020 elején, ahol egy neves tagokból álló zsűri választja majd ki közülük azt a két vállalkozót, akik közt megoszlik a vállalkozásuk támogatására fordítható, összesen 150000 eurós fődíj. A nyerteseket továbbá ezt követően egy éven át támogatják majd világszerte a Tommy Hilfiger, valamint az INSEAD Üzleti Iskola szakértői, és részvételt nyernek az INSEAD Social Entrepreneurship (Társadalmi vállalkozás) Programjába (ISEP). Ezen felül a legtöbb közönségszavazatot elnyerő vállalkozó 10000 eurós különdíjat kap.

A Challenge program első évének zárórendezvényére 2019 januárjában került sor. A szakértőkből és hírességekből álló zsűri tagjai közt volt Tommy Hilfiger úr; Arizona Muse modell és aktivista; Daniel Grieder, a Tommy Hilfiger Global és a PVH Europe vezérigazgatója; Martijn Hagman, a Tommy Hilfiger Global és a PVH Europe pénzügyi és
operatív vezetője, Willemijn Verloop, a Social Impact Venture alapító tulajdonosa; Filipe Santos, a Católica-Lisbon Üzleti és Közgazdasági Iskola professzora és az INSEAD Social Entrepreneurship programjának elnöke és vendégprofesszora; valamint Katrin Ley, a
Fashion for Good ügyvezető igazgatója. A zsűri összesen 210000 eurót osztott szét a három győztes, Selina Wamucii, doctHERs és Auf Augenhoehe között.

A Tommy Hilfiger küldetése az, hogy az egyik vezető lifestyle termékeket tervező vállalat legyen, amely termékei megalkotása, tevékenységének irányítása és a közösségekkel és a hozzá kapcsolódó érdekcsoportokkal való kapcsolatainak ápolása során a fenntarthatóságot tekinti alapelvnek.

A pályázatok 2019. március 21-e és 2019. május 12-e közt adhatók be.

(OTS-MTI)