PÁLYÁZATOK | Auchan pályázat a fiatalok egészségmegőrzéséért
Auchan pályázat a fiatalok egészségmegőrzéséért
2018-10-15 13:45:00Auchan
Rekordösszegű támogatást lehet nyerni az idén 20 éves Auchantól a kereskedelmi lánc alapítványának pályázatán, amelyet az áruházak vonzáskörzetében működő, fiatalokat segítő szervezetek számára írtak ki.

A gyerekek és fiatalok körében az egészséges életmód népszerűsítését célzó projektötleteket október 26-ig várják, majd a Magyar Adományozói Fórummal együttműködve döntenek a támogatandó kezdeményezésekről még karácsony előtt. A nyertes szervezetek ötven százalékos önerő biztosítása mellett akár 3 millió forint támogatásban részesülhetnek.

"Egészséges ifjúságért - A jövőt most írod" szlogennel hirdette meg idei pályázatát az Auchan az Ifjúságért Alapítvány. Az alapítvány olyan projektek megvalósulását támogatja, amelyek 5-25 év közötti fiatalok egészségmegőrzésében vállalnak szerepet az egészségtudatos étkezés, a sport, illetve a mozgás napirendbe illesztésével. Újonnan induló kezdeményezéseket keres az áruházlánc, és a pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakmai segítségével értékeli. A nyertesek kiválasztásában a helyi Auchan áruházak is részt vesznek, és elsősorban olyan, a vonzáskörzetükben szerveződő aktivitások koncepcióit várják, amelyek megvalósításához maguk is csatlakozhatnak. A nyertes projektekben történő áruházi részvétel összhangban van az Auchan társadalmi felelősségvállalási stratégiájával, illetve a Nyitottság Napja elnevezésű, országos munkavállalói önkéntes programjával.

"Nem véletlenül "A jövőt most írod" lett jubileumi pályázatunk jelmondata, ugyanis hiszünk abban, hogy a gyerekkorban tapasztalt és tanult életvezetési normákat egész életünkben magunkkal visszük. Ezért is tartjuk fontosnak minden olyan kezdeményezés támogatását, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy egészségesen táplálkozzanak és rendszeresen mozogjanak, sportoljanak a hosszú és egészséges életért " - nyilatkozta a pályázat kapcsán Bócsi Rita, az Auchan Foglalkoztatást támogató humán erőforrás vezetője.

A pályázat keretösszege több mint 68 millió forint, amely lényegesen magasabb a 2015-ben meghirdetett 28 millió, majd a 2016-ban rendelkezésre álló 55 millió forinthoz képest, amelyet magyarországi kezdeményezések megvalósítására fordított az Auchan Retail Magyarország. A most meghirdetett pályázaton nyertes projektenként maximálisan 3 millió 250 ezer forint támogatási összeg használható fel minimum 50 százalék önrész megléte mellett.