PÁLYÁZATOK | Indult a 11. Fenntarthatósági Nap pályázata
Indult a 11. Fenntarthatósági Nap pályázata
2018-08-10 17:05:00Forrás: Telekom
A Magyar Telekom kreatív pályázatot hirdet a 11. Fenntarthatósági Naphoz kapcsolódóan.

A vállalat szeptember 14-ig három kategóriában várja fenntarthatósági témakörben azokat a pályaműveket, melyek választ adnak az idei év központi kérdésére: "Te mire ugrasz?".

A Telekom 2018. szeptember 29-én tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Fenntarthatósági Napot az Akvárium Klubban. Az idei fesztiválkonferencia központi témája az "elevenség". A szervezők a szekcióbeszélgetések során a fenntarthatóság pillérei mentén azt vizsgálják, hogy környezetünkben, társadalmi-, gazdasági- és egyéni szinten mi és milyen formában vált ki hatást, mi az, ami megmozgat. A téma kapcsán kiírt pályázat fő kérdése: "Te mire ugrasz?", ami további kérdéseket is felvet. Vajon csak akkor mozdulunk, ha már betelt a pohár, vagy instant érkeznek a tettek? Mikor van megindulás, és mikor nincs megállás?


Az alábbi három kategóriában lehet pályaművet beküldeni 2018. szeptember 14-ig:
 
  • Film (1-3 perces kisfilm)
  • Zene vagy slam
  • Kreatív alkotás (fotó, rajz, festmény)


A beérkezett pályázatokat öttagú szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai: Pásztor Anna énekesnő, színész, táncművész, Rohonyi Gábor rendező, Szegedi Csaba kolorista, a MOME tanára, Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója, és Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági központ vezetője, a Fenntarthatósági Napok főszervezője.

A szeptember 14-ig beérkezett pályázatok közül a szakmai zsűri döntése alapján egy-egy kategóriában 3 díj kerül kiosztásra. A legértékesebb díjak között szerepel 2 fő részére belépőjegy és repülőjegy a 2019-es Sarajevo Nemzetközi Filmfesztiválra, vagy 2 fő részére belépőjegy és repülőjegy a 2019-es dubaji Creative Festival rendezvényre, míg a zene/slam kategória első helyezettje 200.000 forint értékű hangszervásárlási utalványt vehet majd át. A rendezvényen bemutatott alkotások közül a látogatók szavazataikkal döntik el, hogy ki nyerje el a 11. Fenntarthatósági Nap közönségdíját, ami egy Airwheel M3 elektromos gördeszka.

A szeptember 29-i Fenntarthatósági Nap végén - az afterparty részeként - ünnepélyes díjátadó keretében a zsűritagok részvétele mellett kerül sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására.