PÁLYÁZATOK | Magyar Telekom fenntarthatósági sajtódíj
Magyar Telekom fenntarthatósági sajtódíj
2018-07-24 12:30:00Telekom
Meghosszabbított határidővel, 2018. július 31-ig lehet jelentkezni a Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub (FMK) által idén is meghirdetett sajtódíj-pályázatra.

A szervezők a pályázat keretében azokat az újságírókat, szerkesztőket, bloggereket, vloggereket díjazzák, akik tevékenységükkel az elmúlt évben hozzájárultak a fenntarthatósági szemlélet erősödéséhez a magyar médiában. A pályázatokat három kategóriában lehet benyújtani, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.

Idén a fenntarthatóság digitális nagyköveteit keresik a pályázat kiírói. A digitális megoldások okos használata segíti a fenntarthatósági szemlélet érvényesülését, hozzájárul a jelenkor társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható módon történő kezeléséhez. A pályázati anyagokban olyan aktuális és fontos társadalmi problémák felvetését várják, amelyekben a technológia vagy a szemléletváltás új típusú megoldásokhoz vezetett, vagy olyan elsősorban vidéki, civil, mindennapi hősök bemutatását, akik a digitális világ adta lehetőségekkel sikeressé váltak.

A pályázaton 2017. július 1. - 2018. július 1. között megjelent anyagokkal lehet indulni három kategóriában: TV/rádió/ videós tartalom; sajtócikk (print, online), valamint blog, vlog. A pályaműveket, amelyeket a sajtodij@telekom.hu e-mail címre várják, a Telekom és az FMK tagjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A díjak átadása a 11. Fenntarthatósági Napon 2018. szeptember 29-én lesz.