PÁLYÁZATOK | "Mastercard - év bankja" verseny
"Mastercard - év bankja" verseny
2017-10-20 12:31:00MasterCard
Idén is megrendezik a bankok hagyományos éves seregszemléjét, a Mastercard - év bankja versenyt Magyarországon.

A megmérettetés célja, hogy a bankszakma és az ügyfelek figyelmét egyaránt felhívja a hazai pénzintézetek kiemelkedő eredményeire, újításaira és fogyasztóbarát termékeire. Ezek mellett a verseny szeretné segíteni a bankszektorral és banki termékekkel kapcsolatos hiteles tájékoztatást, és erősíteni az ezek iránti bizalmat.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a "Mastercard - év bankja" programot. Idén - a pénzintézetek észrevételei alapján - a szervezők nyolc kategóriában hirdettek versenyt, ezek a következők:

1. Az év bankja

2. Az év leginnovatívabb bankja

3. Az év lakossági számlacsomagja

4. Az év lakossági megtakarítási terméke

5. Az év lakossági hitelterméke

6. Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze

7. Az év társadalmilag felelős bankja

8. Az év bankára

Míg "Az év bankára" címre legméltóbb szakembert a hagyományokhoz híven maguk a bankárok választják meg, hét szakmai kategória esetében neves szakemberekből álló zsűri jelöli ki a győztest az indulók közül. A zsűritagok mindannyian csak egyetlen kategóriában adhatják le a voksukat, vagyis minden témának saját szakmai bíráló bizottsága van. Az "Év bankja" kategória pontozásakor - a témában benyújtott 1,000 karakteres pályázatokon túlmenően - a zsűri figyelembe veszi a további kategóriákban nyújtott teljesítményt is, így a legrangosabb cím nem csupán az üzleti eredményt tükrözi, hanem sokkal inkább egy átfogó képet ad a hazai bankszektor legjobbjairól.

"A digitális eszközök térhódítása megállíthatatlan, és ez a változás a pénzügyi szférát sem kerüli el. "Az év bankja" versenyben bemutatott előremutató banki termékek azt bizonyítják, hogy a magyar pénzintézetek is alkalmazkodnak ehhez az átalakuláshoz, és új technológiával, friss eszközökkel szeretnék kiszolgálni a változó fogyasztói igényeket. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy ezeket az innovációkat a nagyközönség, a bankszféra és a szabályozók is megismerjék. " - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Magyarországon működő kereskedelmi bankok versenyén induló pénzintézetek a www.evbankja.hu honlapon pályázhattak 2017. október 6-ig, illetve a Mastercard által felkért független, szakmai zsűri tagjai is itt értékelik majd az idén beérkezett 63 szakmai pályázatot. A versenyen kifejezetten bankkártya termékkel nem lehetett nevezni egyik kategóriában sem, ami garantálja a verseny pártatlan jellegét és az alapító-főtámogató Mastercard kártyatársaságtól való függetlenségét.

Az idei év legjobbjait ünnepélyes díjátadó keretében 2017. november 15-én hirdetik ki. A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a "Mastercard - év bankja 2017" emblémát és megnevezést.