PÁLYÁZATOK | 150 millió eurós pályázat a Google-tól
150 millió eurós pályázat a Google-tól
2017-03-13 19:10:00Google
Már lehet pályázni a Google 150 millió eurós - mai árfolyamon 46,4 milliárd forintos - Innovációs Alapjának forrásaira.

A harmadik körben kiírt pályázatra magyar sajtótermékek jelentkezését is várják. A Digital News Initiative kezdeményezés keretében meghirdetett felhívás első két körében 252 projektet támogattak, mintegy 51 millió euró összértékben, a támogatott projektek között több magyar pályázat is szerepelt.

 
  • A Google tizenegy európai médiavállalattal együttműködésben 2015 áprilisában indította el Digital News Initiative (DNI) elnevezésű kezdeményezését, melynek célja hogy a technológia és az innováció révén hozzájáruljon a minőségi újságírás fejlődéséhez.
  • A 150 millió eurós - forintra átszámítva 46,4 milliárdos - Alapot azért hozták létre, hogy új megoldásokra, gondolkodásmódra inspirálja a média ökoszisztéma szereplőit, és hogy a médiavállalatok - akármekkorák is legyenek - kísérletezhessenek és új ötleteket próbálhassanak ki. A 150 millió eurós Alap kötöttségek nélküli támogatást nyújt mindehhez az elkövetkező három évben.
  • Az felhívás első két körében 27 európai országból érkeztek pályázatok, ezek közül 252 projekt nyert támogatást. A 252 projektet mintegy 51 millió eurós összértékben támogatták. A nyertes projektek között több magyar ötlet is volt.
  • A harmadik jelentkezési időszak április 20-ig tart, melynek részletei a Digital News Initiative honlapján érhetők el.