PÁLYÁZATOK | Média az energiapiacért
Média az energiapiacért
2017-02-08 15:04:00m
Idén is nevezhetik munkáikat a sajtó képviselői a Magyar Energiakereskedők Szövetségének (MEKSZ) pénzdíjas pályázatán.

A díj célja elismerni a hazai újságírókat, akik a villamos energia és a földgáz piac helyzetéről objektíven tájékoztatták a közvéleményt.

A Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) a "Média az Energiapiacért" pályázattal ösztönözni kívánja a média munkatársait arra, hogy foglalkozzanak a villamos energia és a földgáz piac helyzetével, hozzájáruljanak ahhoz, hogy a vállalkozások és a lakosság körében hiteles kép alakuljon ki a piaci folyamatokról, döntési mechanizmusokról, valamint a hatékonyan szabályozott versenypiacban rejlő lehetőségekről.

A díjra 2017. február 20-án 12 óráig lehet pályázni bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2016. február 1 - 2016. december 31. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással terjedelmi korlát nélkül. A szövetség a magyarországi energiapolitikával, vagy a villamos energia- vagy földgáz-ellátási értéklánc egyes elemeivel (termelés, átvitel, elosztás, kereskedelem, rendszerirányítás) foglalkozó anyagokat várja.

A beérkezett anyagokat szakmai zsűri előre meghatározott szempontok alapján (például: újszerűség, szakmai hitelesség, tömeghatás) bírálja el. A "Média az Energiapiacért" Energetikai Újságírói Díj jutalma oklevél és nettó 200.000 forint.