PÁLYÁZATOK | Deloitte Technology Fast 50
Deloitte Technology Fast 50
2015-07-02 09:09:00Deloitte
A Deloitte hivatalosan is megnyitotta a jelentkezést a tizenhatodik alkalommal megrendezett regionális versenyére. Az évek óta, töretlenül működő technológiai vállalatok mellett a feltörekvő cégeket idén is külön kategóriában díjazzák.

A Deloitte által évente lebonyolított Technology Fast 50 verseny 2015-ben is Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai cégeit a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A megmérettetést a Deloitte 16 éve megszakítás nélkül minden évben meghirdeti Közép-Európa országaiban: Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Magyarországon, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

"A 2015-ös rangsor összeállítása során a 2011 és 2014 közötti árbevétel-adatok kerülnek majd felhasználásra. A tavalyi kiírás során rekordszámú, 26 cég fért bele a rangsorba, és több mint tíz év után először újra magyar nyertese volt a versenynek. A Szállás.hu 2259 százalékos árbevétel-növekedéssel kiérdemelt diadala után izgatottan várjuk az idei jelentkezők eredményeit" - mondta Csűrös Balázs, a Deloitte Tanácsadás üzletágának partnere.

A verseny három kategóriában kerül megrendezésre:
Fast 50
Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
 
  • 2011 és 2014 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia;
  • Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia);
  • Saját fejlesztésű technológiával kell rendelkeznie;
  • Tulajdonosi szerkezetében nem szerepelhetnek stratégiai jelentőségű vállalatok többségi tulajdonban lévő leányvállalatai.

A győztesek kiválasztása a 2011 és 2014 közötti négyéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

Rising Stars
A "Rising Stars" kategóriában olyan ígéretes, "újonc" vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy megfeleljenek az összesített rangsorban való szerepléshez szükséges feltételnek, mely szerint legalább öt éve működnie kell a cégnek.

Az ilyen vállalkozások esetében feltétel, hogy legalább három, de legfeljebb négy éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2012 és 2014 között) 30 000 eurót kellett meghaladniuk. Ettől eltekintve ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

Big 5
A ranglista "Big 5" kategóriájában olyan gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülhetnek elismerésben, amelyek az elmúlt öt év során kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelnie, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal az egyetlen kivétellel, hogy ez esetben a legutóbbi vizsgált évben, vagyis 2014-ben elért éves árbevételnek 25 millió eurót kell meghaladnia.

Az idei verseny jelentkezési határideje 2015. július 15. A rangsort ünnepélyes díjkiosztó keretében 2015 októberében teszik közzé.

Az online regisztrációs űrlap a regionális Technology Fast 50 verseny weboldalán, a www.deloitte.com/fast50ce címen érhető el. (A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte EMEA Technology Fast 500 nevű európai szintű megmérettetésen is.)