PÁLYÁZATOK | Let’s Colour országos pályázat
Let’s Colour országos pályázat
2015-04-20 12:20:00Let's Colour
A Let's Colour Településszépítő Egyesület idén is meghirdeti országos pályázatát, melyen 800 négyzetméternyi fal kifestéséhez elegendő festéket nyerhetnek a jelentkezők közösségi tereik megújítására. A győztesek emellett egyedi, felületre tervezett dizájnt, valamint az önkéntesekkel történő festés élményét kapják jutalmul. "A nyílt felhívásra civil közösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is jelentkezhetnek, a kategóriánkénti nyerteseket pedig szakmai zsűri választja ki" - jegyezte meg Nagy Gergely, a Let's Colour Településszépítő Egyesület alelnöke.

2014-ben összesen 41 pályázat érkezett az ország minden szegletéből, a résztvevők pedig több tízezer szavazatot gyűjtöttek. Tavaly az internetes szavazás alapján 1-1 győztest hirdettek ki a 10 ezer fő alatti, valamint a 10 ezer fő feletti települések kategóriájában, melynek eredményeképpen összesen 1500 négyzetméternyi fal újulhatott meg. A nyertes pályázatok megvalósítása mellett a Let's Colour Településszépítő Egyesület a Fővárosi Állat és Növénykert Dózsa György úti betonfalának egy részét is kifestette tavaly.

Pályázati feltételek
A korábbi évek gyakorlatával megegyezően az idei pályázatra bármilyen magyarországi társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint több emberből álló ad hoc csoportosulás - például lakóközösségek, polgárjogi társaságok, baráti közösségek, szülői munkaközösség - is jelentkezhet. A kritériumok egyszerűek: a jelentkezőknek biztosítani kell a helyszínként szolgáló falfelületet, amely egy közösség életében központi szerepet tölt be, valamint a közösséget, amely önkéntesként elvégzi a festést.

A felület nem lehet négy méternél magasabb, hogy különösebb speciális felszerelés nélkül, a hétköznapi emberek is le tudják festeni. A győztesek a szürkeség felszámolásához 800 négyzetméternyi falra elegendő festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes levezénylését kapják, valamint az élményt, amely a közös, önkéntes színesítéssel jár.

Kategóriák
A pályázók két, egymástól teljesen független kategóriában küzdenek meg a szavazatokért. A kategóriákat az egyes települések lélekszáma alapján határozza meg az Egyesület, az alábbiak szerint:

I. kategória: legfeljebb 10.000 lakosú települések
II. kategória: 10.000 lakos feletti települések

A pályázatok feltöltési ideje: 2015. április 20. 0:00-tól - május 17. 24:00-ig
Szavazási időszak: 2015. május 18. 0:00-tól - június 7. 24:00-ig
Eredményhirdetés: 2015. június 8., 16:00
Nyertes pályázatok megvalósítása: 2015. augusztus 31-ig.

Vigaszdíj
Idén első alkalommal, az Egyesület vigaszdíjat is felajánl a döntőbe jutott, de a zsűri által nyertesnek nem választott pályázók számára. A vigaszdíj pályázónként 50 liter készre kevert színes Dulux beltéri festék.

"Ötödik éve segítjük hozzá a helyi közösségeket, hogy színessé varázsolják a számukra fontos és meghatározó tereket. Bár túl vagyunk már több mint 20 festésen, a közösségek lelkesedése még mindig ámulatba ejt bennünket " - tette hozzá Nagy Gergely, az egyesület szóvivője. Az elmúlt évek során a Let's Colour Településszépítő Egyesület közel 20 ezer négyzetméternyi magyarországi falfelületet varázsolt színessé 1500 önkéntes segítségével.

Részletes pályázati kiírás