SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | Édesítőszerek a paleolit táplálkozásban


Paleocentrum.hu: Édesítőszerek a paleolit táplálkozásban
2020-08-17 11:03 |



Kép: Paleocentrum.hu
Te is hallottál már a paleo étrendről? Nem, ez nem csak egy diéta, amivel jó sok kilót le lehet dobni, hanem egy életmód, ami sokkal egészségesebbé és felszabadultabbá tesz.

Igen, felszabadulsz a korunk feldolgozott és túlságosan modernizált táplálkozása alól, ami nem is gondolnád, hogy mennyi betegségnek lehet a táptalaja.

A fehér méreg

Bár gondolhatnánk a fehér lisztre is, most mégsem az van terítéken, hanem az édes, fehér színű méreg. Igen, ez pedig a cukor, azaz a finomított, otthoni használatban is alkalmazott kristálycukor. Bár sokan szeretik azt hinni, a barna cukor sem más, sőt, a fruktóz és a glükóz is ugyanazt az összetevőt jelöli, függetlenül attól, hogy hogyan is nevezzük. Sajnos a gyártók roppant rafináltak, így nem is gondolnánk, hogy a dextróz és a maltodextrin is a cukor leánykori neve, ugyanúgy, mint a kókuszcukor és még vagy 30-féle variáció. Ha nem hiszed, nézz utána, hogy hányféle variációval találkozhatsz az élelmiszeriparban.

A paleolit életmód egyik legfőbb pillére, hogy a cukor fogyasztása felesleges, káros, így pedig tilos. Hiszen miért lenne szükség egy mesterségesen előállított édes ízre, mikor a gyümölcsök zamata sokkal jobban érvényesül nélküle is, akárcsak minden étel aromája.

Persze nem azt mondjuk, hogy nyomd el, ha megkívánod az édes ízt, csak azt tanácsoljuk, hogy válassz egészséges édesítőszert. Megmutatjuk, hogy mik is ezek.

Eritrit, xilit és stevia, avagy a 0

Az inzulinrezisztenciában, PCOS-ben és cukorbetegségben szenvedők jelentős része szimpatizál a paleo életmóddal, hiszen az itt használatos édesítőket bárki fogyaszthatja. Azért null, mivel mivel nem szívódnak fel a szervezetben, így nem is emelik a vércukorszintet, aminek köszönhetően nem ingadozik az inzulintermelés.

Az eritrit egy kicsit kevésbé édes, mint a hagyományos, finomított cukor, így előfordulhat, hogy többre van szükség ebből a természetes édesítőből. Ideális azoknak, akiknek más édesítő hasmenést okoz, vagy csak inkább a természetes édesítőre esküsznek. Többféle édesítőszer egyik alapanyaga lehet.

A xilit édesítő hatása megegyezik a cukoréval, így nagyjából azonos mennyiség ugyanazt a hatást éri el, csak egészségesen. Az arra érzékeny embereknél a nagyobb mennyiségben történő fogyasztása puffadást válthat ki, és emellett akár hasmenést is okozhat.

A stevia édesítőereje megegyezik a cukoréval, így tökéletesen használható bárki számára. Baktériumölő hatással rendelkezik, így akár fogmosás után is fogyasztható, hiszen segít megelőzni a fogszuvasodást. Sőt, bár ezt igen kevesen tudják, a különböző bőrbetegségekre is jótékony hatással van.

(x)








TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!