SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Néhány hasznos tipp a környezettudatos főzésre és bevásárlásra (x)


Instyle.hu: Néhány hasznos tipp a környezettudatos főzésre és bevásárlásra (x)
2020-05-22 13:33 |



A koronavírushoz kapcsolódó kijárási korlátozások sokunk életmódját és étrendjét átalakították. Egyrészt ritkábban hagyjuk el otthonunkat, nem ugrunk be minden este munka után a boltba valami apróságért.

Másrészt az étkezést is sokan otthon oldják meg, a napi főzés viszont teljesen új kihívást jelent a home office-ban dolgozók számára. A megváltozott helyzet a korábbiaknál előrelátóbb gondolkodást és komoly tervezést igényel, de ha ügyesen csináljuk, jóval környezettudatosabb és egészségesebb lehet, mint a korábbi rohanó életmód. Az alábbiakban ennek a sikeres megvalósítását szeretnénk segíteni néhány hasznos tippel.

Tervezd meg a heti menüt!

Ha részletesen megtervezed a heti menüt (reggelit, ebédet és vacsorát), akkor viszonylag könnyű dolgod van, hiszen csak az ezekhez az ételekhez szükséges alapanyagokat kell megvenned. A pontos tervezés azonban nagyon nehéz és nem is mindig tartható.

A másik módszer, hogy olyan jól variálható alapanyagokat vásárolsz, amiből sokféle étel készíthető. A különböző tészták, darált hús vagy csirkemell némi paradicsomszósszal, esetleg tejszínnel sok nagyszerű receptnek az alapját képezi. A lecsó összetevői szintén sokféle kombinációs lehetőséget rejtenek, emellett a laktató és egészséges barna rizs, vagy bulgur változatos fűszerekkel ízletes ételeket eredményezhet.

Hosszú bevásárlólista

A kijárási korlátozások alatt érdemes minél ritkábban boltba menni, ez azonban szintén tervezést igényel, hiszen egy hétre való élelmiszert kell egyszerre megvenni. Ezért bevásárlólista nélkül semmiképpen se indulj vásárolni, így csak olyan áruk kerülnek majd a kosaradba, amelyekre valóban szükséged is lesz. Karantén idején jó megoldás lehet az online vásárlás és házhoz szállítás, így biztosan nem csábítanak el a nassolnivalók, ráadásul az érintésmentes átvétellel a megfertőződés esélye is minimálisra csökkenthető.

A rendszerezés fontossága

Bevásárlás előtt érdemes átnézni, hogy mely termékekből van otthon elegendő, és leginkább csak azokat pótoljuk, amelyek kifogyóban vannak. A hűtőben lévő élelmiszereket is érdemes időnként átpakolni úgy, hogy mindig a lejárathoz közeli dolgok kerüljenek szem elé. A lejárati dátumok figyelése nem csak otthon, de az üzletekben is fontos, így elkerülhetjük, hogy nagy mennyiségű, rövid lejáratú termék kerüljön a kocsinkba.

Ha mégis találnánk a hűtőnkben olyan élelmiszert, amelynek szavatossága csak pár napja járt le, kóstoljuk meg, és ha nincs furcsa íze vagy színe, akkor nyugodtan elfogyaszthatjuk.

A fentiekből is látszik, hogy némi odafigyeléssel és tervezéssel az általunk termelt hulladék mennyisége jelentősen csökkenthető, az otthoni főzéssel pedig étrendünk is egészségesebb lehet... nem csak karantén idején.











TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!