SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Ételek, melyeket jobb, ha elkerülsz (x)


Éva magazin: Ételek, melyeket jobb, ha elkerülsz (x)
2019-12-19 07:16 |



"Az vagy, amit megeszel" - tartja az ismert mondás. Bár magát a mondást ismerjük, a jelentésével nem foglalkozunk túl sokat.

Ezt bizonyítja, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2001 és 2020 között az Egyesült Királyságban és az USA-ban 57 százalékkal nőtt a krónikus betegek száma. Sajnos az emberek többsége még mindig nincs tisztában azzal, hogy a legtöbb betegség a helytelen táplálkozási szokások miatt alakul ki, holott ebből is egyértelműen kitűnik, ha a szervezetünk számára minőségi üzemanyagot biztosítunk, jelentősen csökken a meghibásodás, vagyis a betegségek esélye.

Finomított gabonából készült ételek


Elméletben mindenki tudja, hogy a fehér liszt nem a barátunk, ennek ellenére a mai napig ezt a lisztfélét fogyasztjuk a leggyakrabban. Ebből készülnek jellemzően a kedvelt gyorsételek, a fehér kenyerek és a tészták is. Ezek tápértéke nagyon alacsony, ezért szintetikus ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsítják őket, de az egészségre pozitív hatást így sem gyakorolnak.

Ezzel szemben a teljes kiőrlésű gabonákból készült ételek nem csak táplálóbbak, hanem ha sokkal egészségesebbek is, nem beszélve arról, hogy jóval lassabban szívódnak fel. A lassú felszívódású szénhidrátok egyenletesen tartják a vércukorszintet, folyamatos energiaellátást biztosítanak a szervezet számára, valamint több órán keresztül érezhetjük a jóllakottság érzését.

Finomított cukrok

A finomított gabonák mellett a másik nagy mumus a finomított cukor, nem véletlenül hívják fehér méregnek is. Ennek a hozzávalónak jelentős szerepe van az elhízások és az olyan krónikus betegségek kialakulásában, mint például a cukorbetegség, a csontritkulás és a rák.

Ha azt hinnénk, hogy azzal megoldható a probléma, hogy otthonra nem vásárolunk finomított cukrot, meglehetősen nagyot tévedünk. Hiszen ma már szinte minden készételben és üdítőben igen tekintélyes mennyiségben kerül hozzáadásra az íz fokozása érdekében. Csak hogy néhányat említsünk: jelentős mennyiségben található finomított cukor a tésztaszószokban, az ízesített tejtermékekben, a salátaöntetekben, a konzerv gyümölcsökben, a lekvárban, a ketchupban, az üdítőkben és nem meglepő módon a süteményekben is.

Növényi olajok

A növényi olajok túlzott fogyasztása a British Medical Journal tanulmánya szerint jelentősen növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, ezen kívül valószínűsíthető, hogy a rák kialakulásában is szerepe van. Egy egerekkel végzett kísérlet kimutatta, hogy azokban az egyedekben megkétszereződtek a rosszindulatú daganatok, melyek halolaj helyett növényi olajat kaptak.











TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!