|
|
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Harmadszor választották meg az Országház borait
PR
![]()
MTI: Harmadszor választották meg az Országház borait
2019-06-20 22:31 |
Nyolc kategóriában, immár harmadszor választották meg az Országház borait: a pályázat legjobb tételei az Országház fontosabb eseményein képviselhetik majd Magyarországot. A szőlő és a bor végigkísérte a magyarságot, a történelmi múlt mellett így lett a magyar szellemi világ, a magyar kultúra "mai napig élő és szerves része" - emlékeztetett Az Országház Bora pályázat budapesti eredményhirdetésén az Országgyűlés elnöke. Kövér László hangsúlyozta, hogy a magyar bortermelés már a középkortól kezdve ugyanazon a pályán játszhatott az európai nagy bornemzetekkel: a franciákkal, a spanyolokkal és az olaszokkal. Az Országgyűlés feladata, hogy azt a versenyelőnyt, melyet a magyar termelők az évszázadok alatt kivívtak maguknak a bortermeléssel és a borkereskedelemmel kapcsolatos jogszabályok megalkotásával és a világ változásaihoz való folyamatos hozzáigazításával továbbra is biztosítsa - mondta a házelnök. Mint felidézte, három évvel ezelőtt azzal a szándékkal hirdették meg Az Országház Bora elnevezésű mustrát, hogy a hazai borokat az Országgyűlés hivatalos rendezvényeinek vendégei, és rajtuk keresztül a nagyvilág is megismerhesse. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy az általa vezetett zsűri két nap alatt, vakkóstoláson bírálta el a 21 (köztük két határon túli) borvidék 113 pincészetétől beérkezett 203 tételt. Az olaszrizlingek közül a neszmélyi Szöllősi Pincészet 2017-es borát választotta ki a zsűri, a furmint kategória legjobbja pedig a Grand Tokaj 2015-ös Kővágó Furmintja lett. Az egyéb fehérek kategória első helyén az Istvándy Pincészet 2017-es Kékderű Badacsonyi Kéknyelűje végzett, a kékfrankosok között az Etyeki Kúria 2015-ös tételét sorolták az élre, míg a bikavérek legjobbjának a Sebestyén Pince 2016-os Szekszárdi Iván-völgyi Bikavérjét választották a bírálók. Szekszárdról érkezett a kadarka kategória győztese, a Németh János Pincészet 2017-es bora, a cabernet franc-ok versenyében a Heumann Pincészet 2015-ös Trinitás Villányi Franc-ja végzett az első helyen, a legjobb tokaji aszú pedig a Grand Tokaj 2013-as 5 puttonyos Tokaji Aszúja lett. ![]() ![]()
TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL
![]() ![]()
|
![]() ![]()
Internet |
Légi ipar |
Gazdasági Jog |
Karrier |
Gyógyszeripar |
Hirdető/márka |
Ügynökség |
Kutatás |
Mobil |
E-biznisz |
Kereskedelem |
Logisztika |
DM/Promóció |
Design |
Rendezvény |
Felelősség |
PR |
Pénzügy |
Konferencia |
Kultúra |
Oktatás |
Pályázati projekt |
Üzlet |
Környezet |
Támogatás |
Digitalizáció |
Energia |
Technológia |
Statisztika |
Építőipar |
Élelmiszeripar |
Mezőgazdaság |
Ingatlan |
Egyéb |
Outdoor/indoor |
Idegenforgalom |
Szponzoráció |
Média |
Járműipar |
Tőzsde |
![]()
TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes! ![]() ![]() ![]()
bőrápolás | hajópadló | autódekoráció | hegesztőpajzs | Iskolaszer | kávékapszula | Knorr-Bremse | Liszt Ferenc Kamarazenekar | társ | alumíniumkerítés | szivattyú | Játék | retinol | hőmérséklet | inkontinencia | lakásfelújítás | menstruáció | Vizelettartás | tartálykutatás | Centrál Színház | tudás | párásító | bónuszrendszer | KunlunChem
![]() |
PARTNEREINK
|