SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | Már biotermékeket is gyárt a Spar-húsüzem


SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.: Már biotermékeket is gyárt a Spar-húsüzem
Országos | 2014-11-07 16:24 | SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.



Idén tíz éves a Spar Magyarország Kft. Regnum húsfeldolgozó üzeme, amelyben már biotermékeket is gyártanak.

Megkezdte a biotermékek gyártását a Spar bicskei húsüzeme a nyalkai Virágzó TKSZ Szövetkezet együttműködésével - áll a vállalat közleményében. A bio friss hús 100 százalékban magyar tenyésztésből származik, amelyet magyar szakmai szervezetek tanúsítanak (Biokontroll Magyarország, Hungária Ökogarancia). A közvetlenül a gazdáktól történő beszerzés pedig nem csak jelentős minőségi és gazdasági előnyt jelent, de biztosítékot is arra, hogy a bio valóban azt jelöli, amit jelent.

A Spar 2004-ben nyitotta meg saját húsüzemét azzal a szándékkal, hogy az ellenőrzött, minőségi húskészítményeket garantált forrásból tudja biztosítani hazai üzlethálózata számára. A húsüzem területe tavaly egy 1,5 milliárd forintos beruházás keretében mintegy 1.600 négyzetméterrel nőtt, ezzel nem csak kapacitását bővítette, de 35 munkahelyet is teremtett. A 2013-as év során a 7900 négyzetméteres üzemben 2.000 szarvasmarha és 468 ezer darab félsertés került feldolgozásra, 7000 tonna sajátmárkás húskészítményt gyártottak, s 8 millió tálca húst csomagoltak az áruházak számára. A húsüzem folyamatosan előnyben részesíti a magyar húsbeszállítókat, és amíg elegendő a beszállított húsmennyiség, kizárólag hazai alapanyagot használ fel: a 80 százalékban magyarországi húst főként osztrák beszállítással egészítik ki. A húsüzem fejlesztését a cég jövőre is tervezi.

Horváth Ferenc, a Spar húsüzemének vezetője elmondta: a bővítéssel együtt a húsüzem kínálata is évről évre gyarapodik. Jelenleg közel 50 féle húskészítményt gyártanak az üzemben 3 különböző márkajelzéssel (REGNUM, SPAR és S-Budget). A legnépszerűbb termékeik közé tartozik a frankfurti virsli, a prágai jellegű sonka, a sonka, a juhbeles virsli, a párizsi, de a vásárlók kedvelik a füstölt-főtt tarját és a májast is. Az idei év nagy slágerei a grill húsfélék, mivel a fogyasztói igények évről-évre erősödő tendenciát mutatnak a termékkör iránt.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!