SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | Előbb bográcsoznak, mint grilleznek a magyarok


Maggi: Előbb bográcsoznak, mint grilleznek a magyarok
2013-08-01 12:52 | ComLab



A magyarok havonta legalább egyszer a szabadban főznek nyáron, méghozzá bográcsban - derült ki a MAGGI friss felméréséből.

Bográcsos ételeink közül a legnépszerűbb a pörkölt és a halászlé, de ilyenkor legalább olyan fontos, hogy jó társaságban, családi és baráti körben teljen az idő, mint hogy finom étel kerüljön a tányérra.

Nyári hétvégéken a konyhai szorgoskodás vagy az éttermi rendelés helyett sokkal szívesebben töltjük időnket és költjük el ebédünket a szabadban a családdal és a barátokkal - derült ki a MAGGI felméréséből . A válaszadók közel 92%-a veszi elő nyáron rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet, több mint negyedük szinte minden hétvégén, 41%-uk pedig havonta legalább egyszer főz a szabadban.

Bográcsban szeretjük legjobban a pörköltet

A magyarok közel fele gondolja úgy, hogy ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás kell, hogy legyen. A válaszadók szerint ugyanis hagyományos ételeink ebben elkészítve a legfinomabbak. A felmérés szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32%-kal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, gulyást csupán a válaszadók 18%-a készít, míg paprikás krumplit 12%-uk, lecsót pedig 3%-uk főz a nyári hétvégéken. Ha éppen nem bográcsban főzünk, akkor grillen sütögetünk, a magyarok harmada választja ezt.

Kockát a bográcsba!

A kifogástalan bográcsos ízvilág elérésében a hagyomány és az ösztönök a mérvadóak. A válaszadók közel fele a családi receptekre hagyatkozik, negyedük pedig inkább a megérzéseire hallgat a bográcsételek készítésekor. Megérzés ide, családi recept oda, mindenki a hamisítatlan magyaros ízre törekszik, ennek érdekében a megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat. A válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már hagyományos alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagy segítség a megfelelő sűrűség eléréséhez is.

Szabadtér, finom ízek és jó társaság

A szabadtéri főzés a finom ízek és ínycsiklandó ételek mellett, a jó társaságról szól. A megkérdezettek közel fele mindennél többre értékeli a közös szabadtéri főzésben, hogy ilyenkor összejön a család és a barátok, és végre adódik alkalom a nagy beszélgetésekre, együttlétre.








TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!