SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Technológia | Technikai áttörés a tejiparban


Tetra Pak: Technikai áttörés a tejiparban
2012-04-03 | Premier Kommunikacios Iroda



90%-kal csökkenti a tejfeldolgozás idejét a Tetra Pak innovációja.

Forradalmi újítást jelentett be a világ vezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer és csomagolóanyag gyártó vállalata, a Tetra Pak. Az Anuga FoodTec kiállításon bemutatott OneStep technológia 90%-kal csökkenti a tejfeldolgozás idejét, 50%-kal pedig annak költségeit, így az évszázad legjelentősebb tejipari innovációja lehet. A Tetra Pak éves árbevételének 4%-át fordítja kutatás-fejlesztésre, 11 K+F központot működtet világszerte és összesen 5.100 egyéni szabadalommal rendelkezik.

Immár 6. alkalommal rendezték meg az Anuga FoodTec élelmiszeripari szakkiállítást, melyen 2012-ben 35 ország közel 1.300 kiállítója vett részt Kölnben. A kiállításon, a Tetra Pak 4.800 négyzetméteres standján a közönség működő élelmiszer-feldolgozóipari rendszereket és műszaki koncepciókat is megtekinthetett. A standon különféle tematikára épülő innovációs laborok is betekintést engedtek a Tetra Pak legújabb, összesen 11 szakterületen végzett kutatás-fejlesztési tevékenységének eredményeibe.

Új technológia forradalmasítja a tejipart

A kiállítás leginnovatívabb eleme a Tetra Pak által bemutatott ún. "OneStep" tejfeldolgozási technológia, ami 90%-kal, az eddigi két napról mindössze néhány órára csökkenti az UHT tej feldolgozásának időigényét, úgy, hogy emellett 50%-kal mérsékli annak működési költségeit is.

A OneStep technológia magában foglalja az aszeptikus pufferelést, azaz a tej csíramentes környezetben való tárolását is. Ez az eljárás lehetővé teszi a teljesen automatikus és folyamatos, a korábbinál kevesebb lépésből álló és kevesebb veszteséggel járó UHT feldolgozást.

A siker titka az innováció

"A Tetra Pak éves árbevételének mintegy 4%-át fordítja kutatás-fejlesztésre, 11 K+F központot működtet világszerte és 5.100 egyéni szabadalommal rendelkezik" - mondta Dennis Jönsson, a Tetra Pak elnök-vezérigazgatója, az Anuga szakkiállításon 180 újságíró részvételével megtartott sajtótájékoztatón. "Az idén 60 éves Tetra Pak számára a kiállítás tökéletes lehetőséget biztosított arra, hogy bemutassuk eddigi termékportfóliónkat és bejelentsük legújabb innovációinkat. Standunk látogatói így olyan feldolgozóipari rendszereket és csomagolási megoldásokat láthattak, amelyek az iparág jövőbeli igényeit is előrevetítik" - tette hozzá a vezérigazgató.

Környezetvédelmi cél: 100% megújuló alapanyag

A Tetra Pak környezetvédelmi innovációjaként bemutatott három teljesen újrahasznosítható, megújuló alapanyagokból előállítható polietilén kupakot is. A brazil Braskemmel együttműködésben a Tetra Pak volt az első csomagolóanyag gyártó vállalat a világon, amely teljes egészében újrahasznosítható kupakokat gyártott és használt termékeihez. A cukornádból készült kupakok újabb lépést jelentenek a vállalat azon céljának megvalósítása felé, hogy csomagolóanyagait teljes mértékben megújuló alapanyagokból gyártsa.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!