SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Hirdető/márka | Decanter Trófea a Szent István Korona Irsai Olivér borának


Törley Pezsgőpincészet: Decanter Trófea a Szent István Korona Irsai Olivér borának
Külföld | 2011-05-19 | Törley Pezsgőpincészet



A Decanter World Wine Awards versenyén a magyar aranyérmes fehérborok kategóriájában a Szent István Korona bora nyerte el a Regional Trophy megtisztelő címet.

A borvilág ízlést diktáló fővárosában, Londonban kihirdetésre került az egyik legjelentősebb nemzetközi borverseny eredménye. A Decanter úgynevezett regionális besorolásában idén kiemelésre került Magyarország a kelet-európai régióból; aranyérmes borai egymással versenyeztek a legjobb fehérbor címéért két árkategóriában. A trófea odaítéléséről a hazánk borászatának fejlődését élénk érdeklődéssel kísérő négyfős kóstolózsűri vezetője Caroline Gilby, Master of Wine döntött.

Az Etyek-Budai saját ültetvényünkről származó Irsai Olivér eredménye azért is nagy jelentőségű számunkra, mert a világ egyik legelismertebb díját egy a tavalyi rendkívül nehéz időjárási körülmények között termett és szüretelt szőlőből készült bor kaphatta meg, mely ennek ellenére árkategóriája, mennyisége és disztribúciója okán bárki által hozzáférhető, mindennapi ételeinkkel könnyen párosítható.

A borcsalád és az Irsai Olivér megalkotása Laczkó Gábor nevéhez fűződik. A maga 34 évével rohamléptekben halad, hogy az egyetemig eltelt közel 20, nem bor mellett eltöltött év tapasztalatait is behozza. Egy szüretet töltött el Dél-Afrika egy közepes méretű borászatánál, szabadsága alatt pedig végigjárta Argentína nagyobb borászatait. Nagy élménye, hogy személyesen mutathatta be egyik borát Hugh Johnsonnak, a nemzetközi boros szakma egyik meghatározó ítészének. Emellett nagyon fontos számára, hogy évről-évre végigkóstolja mind a hazai piac, mind a nemzetközi élmezőny borait az ezeket felvonultató kiállításokon. Nyitottságának, széles látókörének és nem utolsó sorban a fiatalságával járó hév és a magyar borok iránti tiszteletének gyümölcse a Szent István Korona széles, Hungaricumokat és nemzetközi fajtákat egyaránt felvonultató könnyen megkedvelhető borcsaládja, az adott szőlőhöz illő és a széles borfogyasztói tábor ízlésének megfelelő technológiai elkészítése.

Laczkó Gábor így vall a borászatról és a díjnyertes boráról:
"Fontos számomra, hogy jó áron felüdülést adó borokat adjunk el. Az Irsai Olivérben az a legcsodálatosabb, hogy olyan az illata, mint amikor a tenyeredben fekszik egy érett Irsai fürtje. A bor valóban olyan, mintha a gyereked lenne. Nincs megállás, az agyad napi huszonnégy órában azon jár, hogyan lehetne kihozni belőle a legtöbbet. A 2010-es évjárat nagy kihívása a megfelelő szüreti időpont kiválasztása volt a rendkívül esős időszakban."

Az augusztus végi szüretet és a kíméletes, reduktív feldolgozást követően az Irsai Olivér bora éppen kisfia első születésnapjára, szeptember 12-ére erjedt ki.




irsai olivér.jpg (173.25 kB)






TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!