ESETTANULMÁNYOK | A magyar fiatalok 19 százaléka nincs felkészülve egy vállalkozás indítására
A magyar fiatalok 19 százaléka nincs felkészülve egy vállalkozás indítására
2016-05-06 18:27:00Bridge Budapest
Az előző évhez képest jelentősen, 9 százalékponttal, 19 százalékra emelkedett azon magyar fiatalok száma, akik úgy gondolják, nincsenek felkészülve önálló vállalkozás indítására.

A Bridge Budapest non-profit szervezet kutatás szerint 519-en vettek részt abban a reprezentatív felmérésben, amelyben idén is a 20 és 35 év közöttieket kérdezték a jövőképükről, a sikerhez való viszonyukról és a vállalkozói hajlandóságukról.

Kiemelték: a válaszadóknak kissé több mint fele szerint nehezebb Magyarországról érvényesülni, ez javuló tendenciát mutat, ugyanis tavaly ez arány még 65 százalék volt.

A megkérdezettek 18 százaléka akar a biztonságvágy és kockázatkerülés miatt inkább alkalmazotti státusban dolgozni vállalkozás indítása helyett, míg tavaly még 30 százalékuk nyilatkozott így.

A külföldi munkavállalásnál a tavalyi 27-ről idén 34 százalékra nőtt azoknak a száma, akik biztosan nem lennének hajlandóak végleg elhagyni Magyarországot.

A Bridge Budapest nonprofit egyesületet a Prezi, a Ustream és a Logmein alapította, hogy a fiatalokat a saját példájukkal is arra ösztönözzék, kitartó munkával és némi szerencsével lehet globális sikert elérni Magyarországról.

(MTI)