PÁLYÁZATOK | Kulturális pályázatot hirdet a K&H
Kulturális pályázatot hirdet a K&H
2017-05-22 17:51:00 
Kulturális pályázatot hirdet a K&H a hátrányos helyzetű térségben működő általános iskoláknak.

A K&H hátrányos helyzetűekért programja kulturális pályázatot hirdet rászoruló térségben lévő általános iskolák számára, hogy minél több gyerek élhesse át a színház varázslatos világát, és ezzel olyan élménnyel gazdagodjon, ami segítséget nyújthat a teljes élethez.

"Kutatások igazolják, hogy elsősorban a zenei és a színházi előadások segíthetik a hátrányok csökkentését nem csak kulturális téren, hanem az életmód, az életminőség szempontjából is" - mondta Tibori Tímea szociológus, az MTA szenior kutatója, a K&H a hátrányos helyzetűekért program zsűritagja.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program célja, hogy a rászoruló régiókban élő gyerekek a színházi élményen keresztül is gazdagodjanak, a Bank ezért kulturális pályázatot hirdet hátrányos helyzetű általános iskolák számára. A 20 nyertes intézmény összesen 600 jegyet kap előadóművészeti produkciókra, melyhez a K&H uzsonnás csomagokat és utazást is biztosít.

"A K&H a hátrányos helyzetűekért programunk kulturális pályázatával lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy ők is megismerhessék a kultúra sokszínű világát. Egy ilyen élmény ugyanis bővíti ismereteiket, pozitívan hat szellemi és lelki fejlődésükre, élénkíti fantáziájukat és kreativitásukat, és utat mutathat a sikeres jövőhöz, a teljesebb élethez" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A pályázatra június 12-ig jelentkezhetnek az iskolák, a részletes információk megtalálhatóak a K&H Csoport honlapján.