SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | A Kométa tavaly 6 milliárd forinttal növelte árbevételét


MTI: A Kométa tavaly 6 milliárd forinttal növelte árbevételét
2017-04-10 08:42 |



A Kométa 99' Zrt. tavaly 6 milliárd forinttal növelte árbevételét, adózás előtti eredménye meghaladja az 550 millió forintot az előzetes adatok alapján.

Megjegyezték, hogy az elmúlt négy évben a cég bevétele megduplázódott, 18 milliárd forintról 36 milliárd forintra nőtt.

A cég a nyereségből folytatja fejlesztéseit, hogy új termékekkel jelenhessen meg a piacon és elvégezze az árbevétel további növeléséhez szükséges műszaki bővítéseket - tették hozzá.

A társaság tavaly a 2015. évinél 21 százalékkal több, 57 ezer tonna húst és húskészítményt állított elő és adott el. Az árbevétel 61 százaléka a belföldi értékesítés eredménye, az exportárbevétel részarány 37-ről 39 százalékra nőtt 2016-ban. A készítményexport 52 százaléka Olaszországba irányul, de a Kométa termékei emellett több mint 30 országba is eljutnak. A cég megduplázta dél-koreai kivitelét, és elindította az exportot Japánba is.

A társaság 2015-ben is az előző évinél 5 milliárddal magasabb árbevételt és több százmillió forint nyereséget könyvelhetett el, azt megelőzően azonban éveken át veszteséges volt, eredményei a gazdasági válság kezdete óta romlottak. A céget a tulajdonosok pótbefizetéssel, tőkeemeléssel többször segítették.

A Kométa hosszú évekig két olasz húsiparos család tulajdonában volt, majd Kaposvár önkormányzata 2013-ban 2 milliárd forintos tőkeemeléssel 38 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben 5 évre. Ekkor az olasz tulajdonosok is 1 milliárd forintos további tőkeemelést hajtottak végre. A város a lépésről a dolgozók és a beszállítók, azaz 900 család megélhetését védve határozott, és pénzügyi befektetői hozamgaranciát, valamint megfelelő, biztonságát védő döntési kompetenciát kért.

Kaposvári székhelyén és budapesti telephelyén a Kométa jelenleg több mint 700 embert foglalkoztat, a létszám 53 százalékkal magasabb a négy évvel korábbinál. Az elmúlt 10 évben a cég mintegy 8 milliárd forintot költött fejlesztésekre, egyebek mellett teljesen felújította a vágóhidat és csontozó üzemet, valamint jelentős fejlesztéseket hajtott végre a gyártó és csomagoló üzemegységekben is.

A vállalat közleményében kiemelte, hogy többségében hazai forrásból származó minőségi sertéshúst dolgoz fel, a termékfejlesztés során törekszik a főként természetes alapanyagú, leginkább friss húst és a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmazó termékek előállítására. A fenntartható fejlődés jegyében javítja a kisebb környezeti terheléssel és energiafelhasználással járó technológiák alkalmazásának arányát, csökkenti a hulladékmennyiséget, az országban a húsipari szereplők között egyedülállóan a legmodernebb technológiát alkalmazó saját szennyvíztisztítója van.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!